Brzozowskie Forum Niezależne Strona Główna Brzozowskie Forum Niezależne
Forum internetowej społeczności powiatu brzozowskiego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Administrator
2009-10-10, 09:12
Koronki - jeszcze raz
Autor Wiadomość
bezrobotny
Gość
Wysłany: 2009-02-22, 19:46   KORONKI BRZOZÓW

Fan napisał/a:
szkoda gadać, dostosuję sie do twojego nicku szkoda gadać z Tobą :mrgreen:

-------------------------------- :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :!: :!: :!: :!: A CO TAM W KORONKACH SŁYCHAĆ ? DOSTAJE KTOŚ JAKĄŚ KASĘ ??? czy to juz drugi rok nie ma wynagrodzeń !? a interesuje to chociaż Inspekcję Pracy >?????
----------------------------------------------------
cytując :evil: z forum :
"ja jestem swiadkiem tego co sie dzieje w tych koronkach moja dziewyczna zostala wykrecona na niezla kase przez pewnego "JUNAKA" oszusta i wiem ze nie jest jedyna ,i zadaje sobie pytanie jak facet ktory wisi wielu osobom kase moze chodzic wogle zywy po tym brzozowie dlaczego nikt go jeszcze nie przycisnol dlaczeog nikt nie pisze jakis pism zbiorowych strajkow protestow dlaczego nikt nie dziala w tej sprawie dlaczego ludzie nie potrafia sie zorganizowac i przeciw dzialac temu co tam sie dzieje.przeciez jest inspekcja pracy mozna napisac jakies pisama zebrac podpisy sa sady itp itd

jesli jest na tym forum jakas osoba ktora walczyla o swoje i udalo jej sie przez sad wywalczyc zalegle pieniadze plusz odszkodowanie prosze o kontak :gg 2649868 chcial bym porozmawiac nad sposobem walki z tym oszustem P.Junakiem kazdy wie o kogo chodzi zainteresowany tematem"

----------------
Wysłany: 2008-12-11, 22:35

--------------------------------------------------------------------------------

"W "Koronkach" zbliża się Walne Zebranie.
Ciekawe co nowego ustalą udziałowcy. Na pewno coś korzystnego dla siebie. Może się z czegoś zrzekną. Stać ich przecież na gest.
Jak mówią po Brzozowie Prezes zaproponował taką zmianę w umowie spółki aby udziały miały wartość z dnia zakupu a nie (jak do tej pory) indeksowane co roku o 30%. Udziały były kupowane kilka ładnych lat temu więc ich wartość dziś każdy może sobie łatwo wyliczyć.
Ciekawe co zrobią udziałowcy Pewnie się zgodzą. Co to za strata - kilkaset złotych na udziale. Stać ich na taki gest.
Zresztą Prezes kupi udziały nawet dziś. Zapłacić obiecuje w listopadzie przyszłego roku po cenach zakupu sprzed kilku lat. Fajny interes. Tylko sie godzić "

Paździoch
Gość
Wysłany: 2009-02-23, 22:38   

O Koronki to zawsze pyta tylko Jaskółka!

mistrz
Gość
Wysłany: 2009-02-26, 10:52   Re: KORONKI BRZOZÓW

bezrobotny napisał/a:
Fan napisał/a:
szkoda gadać, dostosuję sie do twojego nicku szkoda gadać z Tobą :mrgreen:

-------------------------------- :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :!: :!: :!: :!: A CO TAM W KORONKACH SŁYCHAĆ ? DOSTAJE KTOŚ JAKĄŚ KASĘ ??? czy to juz drugi rok nie ma wynagrodzeń !? a interesuje to chociaż Inspekcję Pracy >?????
----------------------------------------------------
cytując :evil: z forum :
"ja jestem swiadkiem tego co sie dzieje w tych koronkach moja dziewyczna zostala wykrecona na niezla kase przez pewnego "JUNAKA" oszusta i wiem ze nie jest jedyna ,i zadaje sobie pytanie jak facet ktory wisi wielu osobom kase moze chodzic wogle zywy po tym brzozowie dlaczego nikt go jeszcze nie przycisnol dlaczeog nikt nie pisze jakis pism zbiorowych strajkow protestow dlaczego nikt nie dziala w tej sprawie dlaczego ludzie nie potrafia sie zorganizowac i przeciw dzialac temu co tam sie dzieje.przeciez jest inspekcja pracy mozna napisac jakies pisama zebrac podpisy sa sady itp itd

jesli jest na tym forum jakas osoba ktora walczyla o swoje i udalo jej sie przez sad wywalczyc zalegle pieniadze plusz odszkodowanie prosze o kontak :gg 2649868 chcial bym porozmawiac nad sposobem walki z tym oszustem P.Junakiem kazdy wie o kogo chodzi zainteresowany tematem"

----------------
Wysłany: 2008-12-11, 22:35

--------------------------------------------------------------------------------

"W "Koronkach" zbliża się Walne Zebranie.
Ciekawe co nowego ustalą udziałowcy. Na pewno coś korzystnego dla siebie. Może się z czegoś zrzekną. Stać ich przecież na gest.
Jak mówią po Brzozowie Prezes zaproponował taką zmianę w umowie spółki aby udziały miały wartość z dnia zakupu a nie (jak do tej pory) indeksowane co roku o 30%. Udziały były kupowane kilka ładnych lat temu więc ich wartość dziś każdy może sobie łatwo wyliczyć.
Ciekawe co zrobią udziałowcy Pewnie się zgodzą. Co to za strata - kilkaset złotych na udziale. Stać ich na taki gest.
Zresztą Prezes kupi udziały nawet dziś. Zapłacić obiecuje w listopadzie przyszłego roku po cenach zakupu sprzed kilku lat. Fajny interes. Tylko sie godzić "

A CZY TO WAŻNE KTO PYTA ??? przeciez pan burmistrz Rzepka ma swojego rzecznika, którego ( "zdegradowano") ze starostwa powiatowego w Brzozowie, a burmistrz mu stworzył nowe stanowisko pracy- więc niech ten rzecznik wypowie sie w imieniu burmistrza - jak wyglada sytuacja w jednym z największych zakładow w Brzozowie ? czyżby sytuacja tej firmy "KORONKI" nie interesowała władzy ???
eee chyba nie jest tak skoro nawiazujac do gazet , czytamy ze burmistrz "daruje" koronkom ok 300 tys podaktów !!! jak to własciwie jest ? może nam obywatelom ktos to wyjaśni ? slyszy się ze miesiącami nie biora tam wynagrodzeń ! wiec jak to jest z podatkiem ? skoro firma jest w likwidacji ???

oto ja
Gość
Wysłany: 2009-02-26, 11:24   

Pytasz Burmistzra dlaczego Junka nie wypłaca pracownikom wynagrodzenia?????
Czy Burmistrz ma ponosić odpowiedzialność za nie gospodarność wszystich prezesów firm bazujących na terenie Gminy Brzozów????? Mistrzu, puknij się w czoło!!!!. A jeśli jak to nazywasz "darował" jakąś kwotę podatku to chwała mu za to!!!!!! Zapytaj Junki co zrobił z tymi "podarowanymi " pieniędzmi! W pierwszej kolejności powinien to przeznaczyć na zaległe wynagrodzenia dla pracowników!!

Prezes
Gość
Wysłany: 2009-02-26, 12:04   

Nie wiem czy wiecie ale koronki nie podlegają pod Burmistrza. Ciekawe jakby wyglądało życie wszystkich przedsiębiorców, gdyby Burmistrz wchodził do ich prywatnych firm i mówił co mają robić . A koronki chyba mają jakiś zarząd co wybrał tego Junke czy jak mu tam. Więc niech zarząd się tym zajmie. Chociaż jak znam życie to źle im nie jest więc siedzą cicho.

myoko 
Mówca

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-02-26, 12:30   

A teraz ogłosi upadłość i ludzie dostaną część zaległych pieniędzy z państwowego funduszu a reszta wypłat przepadnie dobrze to było pomyślane

oto ja
Gość
Wysłany: 2009-02-26, 15:01   

Z tego co słyszałem to "niby upadłość" to celowe zagranie. Na pewno Junka węszy w tym interes. Szkoda, że pracownicy tak łatwo pogodzili sie z zaistaniłą sytuacją i nie walczą o swoje. Najlepiej szukać winnych, tylko dlaczego nie na własnym podwórku tylko wsród władz samorządowych!

myoko 
Mówca

Wysłany: 2009-02-26, 16:16   

zgroza

oto ja
Gość
Wysłany: 2009-02-26, 17:36   

Masz racje...zgroza! Wyzyskiwaczy nie brakuje!

zgroza
Gość
Wysłany: 2009-02-26, 18:59   koronczarki

oto ja napisał/a:
Masz racje...zgroza! Wyzyskiwaczy nie brakuje!

:idea: no tak zgroza !!! jak samorządowcy mogą "dawać w prezencie" podatek należny gminie --- prywatnej firmie !!! rzeczywiscie ZGROZA w tym Brzozowie !!! :!:

abc
Gość
Wysłany: 2009-03-08, 08:34   prawda jest okrutna

Drodzy moi, prawda jest okrutna . Nie ma szans na odzyskanie kasy z Koronek/PGI. Nawet po uzyskaniu wyroku skazujacego zakład i po oddaniu sprawy do brzozowskiego komornika nie ma co liczyc na kase . Sąd jest ok , ale komornik poszedł na układ z prezesem. I CO WY NA TO?.Nic tylko czekać aż sie zlituje Prezes likwidator.. Podobnie jak sprawa z udziałami. Wszyscy adwokaci pracowników poszli równiez na ugode z prezesem. Zostawiam to bez komentarza.

Ale fajnie to miasto BRZOZÓW wzbogaci się o piękne hale produkcyjne po koronkach ! wreszcie ten majątek przejmie miasto za długi w podatku od nieruchomości ! zrobia nam władze KINO a może lodowisko :lol:
Ostatnio zmieniony przez abc 2009-03-08, 21:05, w całości zmieniany 1 raz  

myoko 
Mówca

Wysłany: 2009-03-08, 08:39   Re: prawda jest okrutna

abc napisał/a:
Drodzy moi, prawda jest okrutna . Nie ma szans na odzyskanie kasy z Koronek/PGI. Nawet po uzyskaniu wyroku skazujacego zakład i po oddaniu sprawy do brzozowskiego komornika nie ma co liczyc na kase . Sąd jest ok , ale komornik poszedł na układ z prezesem. I CO WY NA TO?.Nic tylko czekać aż sie zlituje Prezes likwidator.. Podobnie jak sprawa z udziałami. Wszyscy adwokaci pracowników poszli równiez na ugode z prezesem. Zostawiam to bez komentarza.

A kto powiedział, że musisz oddać egzekucje do komornika w Brzozowie?
Z kąt masz takie informacje?

beee
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 06:04   Re: prawda jest okrutna

myoko napisał/a:
abc napisał/a:

a to jakies nieporozumienie - przeciez ta fabryka jest własnością pracowników, wiec czemu nie zwolnią tego prezesa- dawniej sie wywoziło na taczkach za brame- wiec w czym problem ? ale skoro go toleruja to znaczy ze jest super :!:

abc
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 09:34   Re: prawda jest okrutna

beee napisał/a:
myoko napisał/a:
abc napisał/a:

a to jakies nieporozumienie - przeciez ta fabryka jest własnością pracowników, wiec czemu nie zwolnią tego prezesa- dawniej sie wywoziło na taczkach za brame- wiec w czym problem ? ale skoro go toleruja to znaczy ze jest super :!:

dlaczego zaraz nieporozumienie? prosze zobaczyć kto jeszcze został w Koronkach. Akurat te osoby napewno sie nie sprzeciwia Prezesowi . Ci ci byli niewygodni dawno siedza na "Kuroniu". A co do tych co pozostali to juz inny temat a zapewniam jest o czym pisać.

kropek
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 09:40   

abc napisał/a:
A co do tych co pozostali to juz inny temat a zapewniam jest o czym pisać.

Tylko nie pisz o mnie :mrgreen: abc chcesz sensacji ? kup Fakty :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach